måndag, oktober 16, 2006

Mini-marthas pytt med bacon och aubergine

Det kan tyckas mycket vitlök i den här pytten, men när löken steks så blir smaken inte längre stark utan bara fylllig. Vill man göra en vegopytt kan man byta ut baconen i receptet mot halloumi.

4 port.

Ingredienser:
8-10 potatisar
1 aubergine
5 vitlöksklyftor
1 paket bacon
En röd paprika
Gröna oliver

Skär auberginen i skivor och salta den lätt för att dra ut vätska. Tärna potatisarna och koka dem nätt och jämt mjuka (ungefär 5-7 min beroende på tärningarnas storlek). Skölj av saltet från auberginen och tärna den. Hacka (pressa inte) vitlöken fint. Tärna paprika och bacon.

Stek aubergine och vitlöken i olivolja. Tillsätt paprika och potatis och stek några minuter under omrörning. Sänk värmen. Stek baconen i en annan panna och tillsätt den sedan i pannan med potatisen och grönsakerna. salta och peppra. Vänd till sist ner oliverna.

Inga kommentarer: