
Degen till det här brödet gör att det dekorationerna håller formen mycket bra och inte flyter ut vid gräddningen. Receptet kommer ursprungligen från MeraMat.com, en sajt som inte verkar finnas längre.
Dekorationsbröd
Dag 1, fördeg
20 g jäst
1/2 liter kallt vatten
1 liter vetemjöl (600 g)
drygt 6 dl rågmjöl (400)
Dag 2
80 g jäst
7 1/2 dl ljummet vatten
2 msk sal
drygt 2 liter vetemjöl (1 1/2 kg)
Smaksättning:
Vitlök, parmesan, kummin, valnötter eller finhackat äpple
1. Blanda inredienserna till fördegen och ställ kallt över natten.
2. Blanda inredienerna ill den andra degen.
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Blanda samman båda degarna. Smaksätt de hopslagna degarna med ex vitlök. Baka ut brödet och låg vila i 30 minuter.
5. Spraya lite vatten i ugnen med en blomsterspruta så det bildas ånga. Ställ i brödet, sänk värmen till 230 grader och baka i ca 30 min.
1 kommentar:
Grattis, hoppas du får en bra födelsedag!
Skicka en kommentar